معرفی شهرستان میناب

ساخت وبلاگ

میناب یکی از شهرستان‌های شرقی استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است. شهرستان میناب در سال ۱۳۳۹ تأسیس شده و کد تقسیماتی شهرستان ۱۳۴ می‌باشد. مرکز این شهرستان، شهر میناب است.

جمعیت شهرستان میناب طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۲۵۷۸۳۱ نفر بوده‌است.

معرفی تاریخچه میناب :

از دشت میناب با نام پیشین هرمز کهنه، یاد شده و از دیر باز تا کنون به نام‌های منا، مناب، مناو، مینا، میناو، مینو، هرمز، هارموز، آرموز … نیز خوانده شده است. قدیمی‌ترین نامی که در کتب تاریخی و در زمان هخامنشی از میناب برده شده شهر اورگانا ORGANA بوده است. میناب را به دلیل نزدیکی با دریا و وجود رودهایی در پیرامون آن، «میان آب» نیز گفته‌اند، که اندک اندک به میناب تغییر یافته است. واژه میناب، در گذشته به جهت شفافیت آب رود میناب، مینا آب بوده، که به مرور زمان و به دلیل دگرگونی، حرف «آ» از بین رفته و به گونه میناب درآمده است. مردم محل بر این باورند که در روزگاران کهن، دو خواهر به نام‌های «بی‌بی مینو» و «بی‌بی نازنین» این شهر را پایه‌گذاری کرده‌اند. ناحیه میناب از دیرباز نه تنها به نام‌های گوناگون، نظر جهانگردان را به خود جلب کرده، بلکه دست‌خوش یورش‌های ویران‌گر نیز بوده است. در محل امروزی میناب، شهری آباد، که مرکز ایالت هرمز کهنه بوده، قرار داشته که تیمورلنگ با یورش وحشیانه خود، آن را خراب کرده و هفت دژ استوار آن را نیز ویران ساخته است. یکی از دژهای ویران شده شهر به نام دژ «بی بی می نو»، که همان «بی بی مینو» باشد، در گوشه خاوری شهر باز مانده است و به این دژ «هزاره» هم می‌گویند. از بازمانده‌های تاریخی این شهر، دژ میناب است، که شهر میناب بر دامنه آن بنا شده است. این دژ تا اواخر دوران قاجاریه، مرکز حکومت بوده و اکنون خرابه‌ای بیش نیست.

اطلاعات کلی
کشور : ایران Flag of Iran.svg
استان هرمزگان
نام‌های پیشین : میناب (میناو)، آنامیس
سال شهرستان شدن : ۱۳۳۹[۱]
مردم
جمعیت : ۲۵۹،۲۲۱ نفر(۱۳۹۵)
مذهب : شیعه،اهل سنت(شافعی)
جغرافیای : طبیعی
ارتفاع از سطح دریا : ۱۶ متر
داده‌های دیگر
پیش‌شماره تلفنی : ۰۷۶
شهرها
میناب،هشتبندی،سندرک،تیرور
تعداد بخش‌ها
مرکزی – توکهور – بندزرک – سندرک

بخش‌ها

شهرستان میناب شامل ۴ بخش و ۱۱ دهستان و ۴ شهر به نامهای زیر است:
بخش مرکزی
دهستان گوریند
دهستان حومه
دهستان تیاب
دهستان کریان

شهر: میناب،تیرور

بخش توکهور
دهستان توکهور
دهستان چراغ آباد

شهر: هشت بندی

بخش بندزرک
دهستان بندزرک
دهستان کرگان
بخش سندرک
دهستان در پهن
دهستان سندرک
دهستان بندر

شهر: سندرک

رونق آن چنین گفته است: ” اگر دنیا انگشتری باشد هرمز کهنه (نام قدیم میناب) نگین آن است.”

مینیاتور زیر تصویر مارکوپولو هنگام ورود به این شهر را نشان می هد.

12 5 - معرفی شهرستان میناب

بر اساس آخرین کاوشهای باستانشناسی در این شهر آثار یک قلعه و گورستانی مربوط به دروه اشکانیان کشف شده است. که قدمت این منطقه را بالغ بر ۴۰۰۰ سال قبل می رساند.

از اماکن تاریخ برجامانده از زمان قدیم را می توان قلعه هزاره نام برد.

سواحل میناب

در فاصله ۲۰ کیلومتری از مرکز شهر میناب سواحل زیبا با چشم اندازهای بکر و درختان حرا وجود دارند که واقعا بی نظیر و دارای زیبایی خاصی هستند.

جنگلهای حرا نوع خاصی از پوشش گیاهی است ،این درختان از آب شور استفاده می کنند. این درختان در فصل بهار گل می دهند و در این فصل در لابلای این درختان می توانید از عسل های طبیعی نیز بهره بگیرید، البته اگر جرات نزدیک شدن به زنبوران عسل داشته باشید.

12 10 - معرفی شهرستان میناب

جنگلهای حرا همیشه پذیرای جمع زیادی از گردشگران است ،که هم برای تحقیقات علمی و هم برای تفریح به این منطقه وارد می شوند.

سواحل میناب نیز دارای چشم انداز های طبیعی و پرندگانی زیباست.

ساحل کوهستک یکی از ساحل های زیبا و دارای امکانات اقامتی و استراحتی برای مسافران است که همه ساله جمع کثیری از گردشگران به این مکان جهت لذت بردن از اوقات خود در هوای بهاری در کنار آبهای خلیج فارس و دریای عمان به سمت خود جذب می کند.

از جاهای دیدنی دیگر را می توان سد استقلال میناب را نام برد که بزرگترین سد استان هرمزگان است که آب شرب مردم استان و باغات و کشاورزی های شهرستان میناب را تامین می کند. مطالعه اولیه این سد در سال ۱۳۴۴ آغاز و عملیات اجرائی از سال ۱۳۵۳ شروع ودر سال ۱۳۶۲ بهره برداری از آن آغاز شده است.

بام میناب (کوهستان پارک میناب) از امکان تفریح شهرستان میناب است که در بالای کوه متصل به ضلع شرقی شهر میناب احداث شده که فضای دلنشینی را در شبانگاهان برای استراحت و تفریح و گذراندن اوقاتی شاد همراه با خانواده فراهم می کند.

باغات انبه و نخلستان های زیبا و سایه سار دلنشین آنها همراه با وزش نسیم بهاری از دیگر جاذبه های این شهرستان میباشد. در سرتاسر این شهرستان نخلستان های زیادی هم بصورت دیم و هم به صورت کشت آبی وجود دراد. که می توانید به راحتی در هر کجا در زیر سایه این درختان لحظاتی را برای استراحت بگذرانید.

برگرفته شده از وبسایت جوان مینابی

Previous PostPreviousNext PostNext
آهنگ بندرعباسی...
ما را در سایت آهنگ بندرعباسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی jonubiha بازدید : 239 تاريخ : جمعه 13 مرداد 1396 ساعت: 23:11